Kiertotaloushankkeen kesä 2023

Luonnon monimuotoisuutta ja maisemaa kohentavia kukkapeltoja tullaan alkukesästä perustamaan ainakin Simonkylään, Paakkolan kylätalon liepeille sekä Louelle yhdessä Pikku-Marttojen kanssa. Simon ja Paakkolan avoimet talkoopäivät ilmoitetaan lähempänä toteutusajankohtaa, johon vaikuttaa maan lämpeneminen. Lisäksi kesäkuun alussa Vanttauskosken kyläyhdistyksen viljelytoimet yhdessä kylän lasten ja nuorten kanssa jatkuvat, kun päiväkodin pihapiiriin perustetaan viljelylaatikoita.

10.5.2023 18:00-21:00 Tekstiilit kiertoon! -kyläilta, Viirinkylä
Mitä tarkoittaa kiertotalous maaseudulla? Mitä poistotekstiilikeräykseen voi laittaa? Tule kuulemaan tekstiilikierrätyksen ajankohtaiset ja kokeilemaan palmikointitekniikkaa, jossa tutustutaan mattojen tekoon ilman kangaspuita pienetkin tilkut hyödyntäen. Työvälineinä parsinneula, kalalanka ja sakset. Ota mukaan käytöstä poistetut, puhtaat tekstiilit ja omat työvälineet. Tilaisuus järjestetään Viirin seurantalolla, osoite Kuusamontie 4483 97620 Viirinkylä.

1.6.2023 18:00-20:00 Mehiläistarhavierailu, Rovaniemi
Minustako mehiläistarhuri? -webinaarin jatkona järjestettävälle vierailulle Taina Starkin luo mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautunutta. Tilaisuudella on säävaraus! Ilmoittaudu sähköpostitse: sanna-mari.suopajarvi@perapohjola.fi.

7.6.2023 18:00-21:00 Villiruokaa läheltä! -kyläilta, Perunkajärvi
Illan aikana tutustutaan villiyrttien keräämiseen, käyttöön ja säilyttämiseen Lapin Marttojen Anna-Liisa Tikkasen johdolla. Ota mukaan ilmava koppa, sakset ja puhtaat hanskat (nokkosten keruuta varten) sekä luontoretkeen sopiva vaatetus. Kokoonnutaan kylätilan pihapiirissä, osoitteessa Perunkajärven leirikeskuksen tie. Ilmoittautuminen onnistuu tästä linkistä: Ilmoittaudu Villiruoka-iltaan. Mukaan mahtuu 15 ensimmäistä ilmoittaunutta. Säävaraus!

10.6.2023 Alaniemen Avoimet kylät, Ranua
Kiertotalous ruohonjuurella -hanke  on mukana Alaniemen Avoimet kylät -tapahtumassa 10.6.! Päivän aikana pääset kokeilemaan ainakin tutkitusti toimivien hyönteishotellien valmistusta.

Mikäli teidän kylällenne kaivataan kiertotaloutta tai kylien ympäristö- ja ilmastotoimia koskevaa tietoa tai työpajoja alkukesään tai elokuulle, olkaa rohkeasti yhteydessä (yhteystiedot täällä). Kalenterissa on vielä jonkin verran tilaa. Nyt on aika nauttia keväästä ja luonnon heräämisestä eloon pitkän talven jälkeen. Nähdään kylillä!

© Peräpohjolan Leader ry 2024