Peräpohjolan alueen kehittämisestä

Alueemme monipuolisuus korostuu hyvin erilaisten elinkeinojen kautta. Peräpohjolan Leaderin alueelta löytyy teollisuutta, palvelu- ja kaupanalaa, matkailua sekä monipuolista tuoteyrittäjyyttä. Olemme olleet monipuolisesti mukana rahoittamassa yrityksiä niin alkuun pääsemisessä kuin yrityksen kehittämisessä eteenpäin. On hienoa olla osana tarinoita, joissa luodaan uusia työpaikkoja sekä elinvoimaa alueemme kuntiin sekä kaupunkeihin tai kehitytään ja laajennutaan työllistäen lisää ihmisiä ja tuoden lisää elinvoimaa alueelle. Alueen maaseutu ja sen kylät tarvitsevat tätä elinvoimaa tuekseen kuin myös sitä kautta kuntien ja kaupunkien keskukset.

Kun elinkeinoelämä on vireää sekä jaksaa viedä toimintaansa eteenpäin, auttaa se pitämään maaseudun vireänä. Jokainen maaseudun kylä tarvitsee aktiivisia ihmisiä ja veto- sekä pitovoimaa pysyäkseen elossa. Me maaseudun rahoittajana voimme olla tukemassa myös tätä kehitystä, kuten olemmekin olleet jo vuosien ajan. Olemme voineet auttaa aktiviteettien lisäämisessä, kokoontumispaikkojen säilymisessä ja näiden kautta toivottavasti olemme voineet osaltamme auttaa houkuttelemaan uusia asukkaita kyliin. Maaseudun kylät tarjoavat usein upeat puitteet niin perheille, pariskunnille kuin yksinasuville, kun puhutaan luontoliikunnasta, luonnossa olemisesta tai muuten vain monipuolisesta ulkoilusta. Lisäksi yhteiset tilat tarjoavat mahdollisuuksia myös muunlaiseen harrastamiseen tai yhdessä oloon. Maaseudun turvallisuus sekä monipuolisuus on hyvä muistaa ja edelleen voimme yhdessä jatkaa sen kehittämistä monipuolisesti.

 

Näillä ajatuksilla jatkamme tätä uutta kautta 23-27, johon olemme jo joitain hakemuksia saaneet. Jäämme odottamaan uusien hakemusten tuloa ja toivottavasti saamme jälleen kehittää aluettamme monipuolisesti niin yrittäjyyden kuin yleishyödyllisen kehittämisen saralla.

© Peräpohjolan Leader ry 2024