ILIMA – Ilmastoviisas pohjoinen maaseutu

Ilmaston lämpeneminen, hiilensidonta ja kiertotalous. Biodiversiteetti, uusiutuva energia ja ympäristön kantokyky. Puhdas siirtymä, kestävä kuluttaminen ja  luontokato.

Mitä tämä kaikki merkitsee pohjoisten kylien asukkaiden kannalta? Mitä me voimme täällä arktisissa oloissa asioille tehdä? Mistä voi saada tukea muutoksiin varautumisessa?

Näihin kysymyksiin etsitään, kokeillaan ja esitellään ratkaisuja ILIMA – ilmastoviisas pohjoinen maaseutu -hankkeen aikana. Uskomme, että pohjoisista kylistä löytyy paljon hiljaista tietoa ja osaamista näihin kysymyksiin liittyen. Välitämme sitä sekä tutkimuspohjaista tietoa kylille tapahtumissa Lapissa ja Koillismaalla. Järjestämme myös käytännöllisiä työpajoja kylien asukkaiden kanssa, ja viestimme ILIMA-verkoston välityksellä. Tulemme mielellämme mukaan myös kyläkouluille tai lasten ja nuorten tapahtumiin!

Pääset mukaan verkostoon tilaamalla ILIMA-uutiskirjeen ja osallistumalla yhteisiin etätilaisuuksiimme. Jos haluat toimia ja kutsua meidät kylään, ole rohkeasti yhteydessä!

Ole yhteydessä hanketiimiin

Taina Stark
Projektipäällikkö
taina.stark@perapohjola.fi
Noora Peltola
Hanketyöntekijä
noora.peltola@perapohjola.fi
poika katselee vaaran rinteellä metsäistä maisemaa

Tilaa ILIMA-uutiskirje!

Asetu näköalapaikalle pohjoisia kyliä koskevan ilmasto- ja ympäristötiedon äärelle  ja tilaa sähköpostiisi ILIMA-uutiskirje!

Tilaamaan
© Peräpohjolan Leader ry 2024